Tuesday, August 16, 2011

Kaputi


Kaputi su oduvek bili neizostavni modni detalj, kako zbog svoje praktičnosti i primenljivosti u hladnijim danima, tako i zbog modnog govora o ličnosti koja ga nosi. Imam utisak da su nekako zapostavljeni u poslednje vreme u najezdi perjanih, zimskih jakni. Zato ćemo pričom o njima vratiti ovaj odevni predmet u ormare.


Jesen i zima su po prirodi mračniji periodi u godini. Nebo je sivo, kao i grad. Zima se uvlači pod kožu, do samih kostiju. Imperativ svima je samo da nam bude toplo. Malo mašte nikada nije na odmet.S minimumom napora toplija garderoba, koja je inače skučena po pitanju izbora i šarenolikosti, može postati življa i veselija, originalnija. Kako vaš kaput ne bi bio crne ili sive boje, samo izborom boje možete ulepšati svoj ormar, što je najjednostavnija solucija. Danas kaputi nisu toliki luksuz, ima ih po pristupačnijim cenama. Nekoliko kaputa ili mantila u boji učiniće vas vedrijom osobom.


 Kod muškaraca je priča o bojama izostavljena, jer su njihovi tonovi umereniji i u rasponu od crne do bež-braon. Ali dezen može biti nešto što će dati originalnu crtu vašem kaputu. Engleski kavaljeri su u tome neprevaziđeni. Još jedna stvar koja u muškoj modi ovom odevnom elementu daje lepotu jeste štof, tj.materijal od koga je šiven i kroj, tj. način na koji je šiven.
Uz ženski mantilić u jesen i kaput u zimskom periodu lepa cipela na dezeniranu čarapu može od vas napraviti bajkovit, nestvaran prizor. Kaputi su nešto što ne treba generalizovati, uopštavati. Oni se takođe svrstavaju u elegantnije i svakodnevnije modele. One poslovne ili svakodnevne moramo birati svedenijih krojeva i nositi uz adekvatnu cipelu, ne večernju. A one svečanije svakako biramo intenzivnijih boja, opuštenijih krojeva čak i sa vezenim detaljima i u paru sa elegantnijom cipelom.


Čarapa je ključni element koji spaja kaput sa ženskom cipelom, stoga birajte dezene oprezno. Ako su prenapadni, ostavićete vulgaran utisak. S kaputom se možete maštovito igrati i sebi siv vremenski period obojiti i učiniti boljim. Svom odevnom stilu, na kome neprekidno i u kontinuitetu morate raditi, upriličite kapute i budite slobodni po pitanju izbora.  Pogledajte u zimu ljude koji prolaze pored vas. Svi su isti. Ako na to dodate i izraze lica koji pod pritiskom življenja minulih godina u našoj zemlji deluju izrazito beživotno i depresivno, sam prizor deluje još mračnije. Budite drugačiji. Počnite vedriji izbor u garderobi.
2 comments:

  1. koji su kaputi za punije osobe koji modeli su naj bolji meni se svidja onaj sivi sa bjelim linijama a i crni sa zlatnim sarama i krznom iskreno svi su na svoj nacin lepi

    ReplyDelete