Saturday, October 22, 2011

Ludi Šeširdžija


Postoji poseban modni stil koji nazivam "Ludi Šeširdžija". Ležeran, opušten, maštovit i nikako nije nešto što se često može videti, jer za ovakav modni ukus morate imati puno duha i kreativnosti. Većina greškom ovaj stil brka sa pank modom, ali to su potpuno različite stvari.


Ovaj stilski ukus poseduju osobe po prirodi vesele i "neozbiljne", kako to okolina voli da etiketira s nekim negativnim kontekstom, ali za one čiji se duh nikada ne predaje i koji nikada ne posustaje. Ovakav odabir garderobe vrišti: "Drugačija/ji sam, pa šta"!Originalnost svake vrste kod nas je devalvirana, shvatana kao ekstremizam. To su samo ljudi koje ne možete ukalupiti i ubaciti u šablone. Nije to ni ekstravagancija, već samo potpuna ležernost i želja za ne pripadanjem ni jednom modnom stilu.Odbijanje da se utopimo u kolotečinu svakim svojim detaljem, različitost ma koje vrste iziskuje napor i to nije ni malo lako. Treba biti izrazito jake svesti o sebi kako bi se na plećima izneo teret usamljenosti u moru običnosti.


Sve te smele kombinacije čine dušu još življom i mlađom nego što jeste, iz takvih osoba, koje po pravilu imaju izrazito visok koeficijent inteligencije, isijava zadovoljstvo što uspevaju da upadaju svojom osobenošću u oči, verovatno i što po malo nerviraju okolinu.


Šareniliko i veselo, fenomenalno drugačije i smelo. Tako se najbolje može opisati moda Ludi Šeširdžija. Što življe boje, nespojive teksture, kao i neverovatno uklopljeni odevni predmeti. Hrabrost u svakom smislu te reči, jasna poruka.Budite drugačiji i oduprite se drugima.

No comments:

Post a Comment