Saturday, February 4, 2012

HaljineVeliko je pitanje svake žene koju haljinu kad obući. Dilema koja muči. Haljine su neizostavni deo garderobe svake od nas, pitanje je samo za kakvu je priliku želimo nositi.Za svečanije prilike je možda najteže izbrati toaletu. Elegantnu haljinu čine materijali. Ukoliko je haljina tamnijih tonova, čega ja nisam prisatlica, osvežite je kajišem ili detaljima življih boja, kao i jarkim cipelama i tašnom. Frizura adekvatna uz toaletu, za to treba uvek poslušati savet frizera. Ukoliko je haljina romantična, onda i kosa mora pratiti utisak loknama ili neobavezno podignutiom kosom.


Ukoliko je haljina svakodnevna, onda tu možete biti najopušteniji. Sve je dobro, normalno ukoliko je u skladu sa prilikom i godinama. Nije preporučivo da nosite mini u poznijim godinama, a i prekratka haljina vas može natereti da se osećate nelagodno. Isti je slučaj i sa preuskom haljinom, naročito ukoliko to vama ne stoji. Želje su jedno, mogućnosti drugo.
Ono što je apel ovog bloga od početka kada je moda u pitanju je svest o sebi, tako se i oblačite. Prikrijte šta treba, a istaknite, diskretno, šta su vam aduti. Ukoliko je i vama prijatno u onome što nosite, to će se i primetiti, najvažnije je da vi uživate u sebi i vašim izborima. Ukoliko niste zadovoljni ili vam je neugodno u garderobi ili obući, i to će se primetiti.Toaleta je izbor, bitan je osećaj mere kada se oblačite. Na vama je kako ćete nositi svoj izbor, primetno ili neprimetno. Boje su jako važne i svaka ima svoje značenje, o tome smo već pisali. Ukoliko ste ekstravagantna ličnost, težićete i takvim utiscima, pa je izbor haljine kreativniji u tom slučaju. Veće su mogućnosti u tkaninama, bojama i dužinama.


U hladnim zimskim danima vunene haljine su odličan izbor, uz neke lepe čizme mogu biti uvek dobra kombinacija i za svakodnevne obaveze, ali i za elegantnije povode. To je izbor koji je klasika i ne zastareva nikada.Sa vunom su uvek sjajna modna "igranja", jer je takvu haljinu i prijatno i toplo nositi, a i efekat je potpun ukoliko ste vitkija osoba.Opet apelujem da se pri svakom izboru pogledate u ogledalo pre nego krenete iz stana. Ne mora moda određivati stil, vi određujete modu. Uskladite svoju garderobu s prilikom na koju idete: može se desiti da poneseni trendovima sa medija izgledate vulgarno. Modna klasika je uvek siguran izbor, uostalom procenite sami.


No comments:

Post a Comment