Saturday, April 7, 2012

Proleće s bojamaOvog proleća su kreatori inspirisani filmovima šezdesetih i sedamdesetih godina. Manekenke sasvim "slučajno" izgledaju kao poznate starlete iz tih godina prošloga veka. Moda nikad nije bila otvorenija i pogodnija za razvijanje sopstvenog stila. Ove prolećne sezone sve je u modi.Opet se prisećamo hipi stila generacija "dece sunca", jer su dezeni razigrani, boje jarke i "žive", materijali raznovrsni i bogati, a sve u cilju postizanja novog, sasvim drugačijeg romantičnog izgleda.Ako su dezeni koje nosite šareni ili, pak, jarkih tonova, neka obuća bude jednobojna, kao i šminka - umerena i blaga, bez korišćenja ikakvih olovaka. Svetske modne piste preporučuju jedno ime kada je obuća u pitanju, ime kvaliteta i luksuza, to je Jimmy Choo. S obzirom da nam je nedostupan zbog četvorocifrene cene, probajte naći nešto nalik njegovoj preporuci za ovo proleće.Koju god boju da volite ove sezone, u modi je. Nemoguće je zbog raznolikosti da niste u trendu, ali oprezno s bojama da olako ne skliznete u kič-varijantu.


Dezeni haljina podsećaju na slikarska platna, prelivanje boja i igranje njihovom kombinatorikom ukazuje na smelost ove sezone koja najavljuje svojim izgledom i lepše vreme i lepši pogled na svet s tolikim bojama. Jarke pastelne tonove kombinujte po principu jakih kontrasta.No, nije loše i ovoga proleća biti umeren u svemu. S obzirom da su materijali lepršaviji, širi, budite umereni po pitanju dužina haljina ili suknjica, pogotovu zbog godina u kojima ste i prilike za koju se oblačite. U Srbiji vlada jedna opšta modna nehigijen i zaostalost, pa su dnevne varijante potpuno izjednačene s noćnim, kao i poslovne sa svakodnevnim prilikama.


 Neka vas ove modne slobode učine slobodnima i u duhovnom smislu i poradimo malo i na svojoj intelektualnoj nadogradnji smelim poduhvatima i čestim odlascima u pozorište, bioskop i u biblioteku. I tu blistajte svojim originalnim modnim idejama.

Ove modno vesele prolećne sezone ne zaboravite osnovnu stvar u vašem lepom izgledu, a to je čitanje! Radom na svom umu i njegovom razvijanju sebi dajete večan, neprolazni sjaj i mudrost u svim odlukama koje su pred vama, naročito modnim!Smelost, veselost i boje uz koju dobru knjigu i dobre cipele, možde ne baš Jimmy Choo-a, ali svakako neke "šašave" neka učine dolazak leta i novih modnih trendova što zabavnijim.No comments:

Post a Comment