Monday, November 28, 2011

Čekaonica

Atelje 212 na repertoaru ima sjajnu predstavu "Čekaonica" koju toplo preporučujem. U predstavi igraju Branka Šelić, Nebojša Ilić, Bojan Žirović i Jelena Trkulja. Fenomenalan četverac.  
Ljudi zbog različitih afiniteta idu u pozorište. Neki bi samo da se zabave, neki da se, eto, kaže kako su bili, a neki da dožive intelektualno punjenje, pa i pročišćenje. Predstava "Čekaonica" svakako može ponuditi visok emotivni naboj i intelektualno punjenje baterija.
Pred očima se smenjuju paralelni likovi, priče i životi. Glumci tumače i po pet-šest likova s naglim smenama, zato pažnja mora biti intenzivna. Samo podrhtavanje dramskog svetla naglašava povratak u stvarni momenat. Sve priče su povezane istom niti - čekaonicom. Svi nešto čekaju, posao, sreću, Godoa, odgovore, rešenja i, pre svega, nestanak problema.


Radnja se odvija u savremeno doba, ovaj aktuelni trenutak u kome živimo sa aktuelnom problematikom - teška zarada u svim aspektima života. Kroz sve priče ispričane na sceni vidi se naličje života sa svim svojim deformitetima, društvo koje razbija porodice i pojedinca, sve u cilju golog preživljavanja i ponižavanja.


Nema aspekta modernog društva koje nije dotaknuto, od usamljenosti, propasti porodica, loših roditelja, loših životnih poteza, minimalaca, ambicioznih individua, ogoljenih ljubavnih odnosa, fejsbuk-"stvarnosti", nemaštine, teških odluka.


Svakako predstava koja nas se tiče i u kojoj nalazimo sebe, na bilo koji način. Predstava koju ne preporučujem onima koji bi da se zabave u pozorištu, ali ona koja može da vas uputi na suštinske vrednosti života, ona koja vam može omugućiti da shvatite šta treba da čekate.

No comments:

Post a Comment